torstai 30. lokakuuta 2014

Rahan menoa

Aamutupakalle mentäessä huomaa jäätyvänsä kiinni pehmustettuun penkkiin, enään ei paksu huppari riitä lämmittämään vaan pitää juosta takaisin sisään hakemaan takkia. - 1c: astetta herätti niinkin hyvin että alkaa miettimään että olenko edes omalla partsilla kun maisema on muuttunut.
Yhden yön aikana kaikki lehdet ovat päättäneet mennä nurmelle loikoilemaan ja maisema on muuttunut karuksi, tässäkohtaa alkaa päässä soimaan pmmp:n biisi jossa lauletaan ( routa raiskaa tämän maan) ja äkkiä sisään.. Ajatuksiin syöksyy vain yksi toteamus hyi hitto talvi.

En ole yhtään talvi ihmisiä mutta olen kuin olenkin selvinnyt siitä aina kunnialla!
Mieleeni tuli viime talvi joka kesti huimat 2 viikkoa mutta ne 2 viikkoa iski ankarasti poskipäihin.
Tepsuttelin aamun pikkutunneilla töihin ison mahani kanssa ja tuplasin isouteni järettömällä vaatekerrastolla. Viime talvena minua palveli iso, muhkea laskettelu takki jossa näytin aivan valaalta mutta silti kukaan ei tajunnut minun olevan raskaana jos näkivät minut se takki päällä :--D öh.

Neri syntyi maaliskuun 31pv ja aika siitä on lentänyt kuin siivillä! Kesä oli ja meni vai oliko edes?
Kerkesinkö edes näkemään kesää en muista, muistan vain että hetken kerkesin fiilistellä syksyä ja nyt talvi jahtaa ja yrittää vallata kaupungin. Mutta positiivisin mielin kohti tulevaa kevättä.

Ja niinkuin otsikko jo kertoo että rahan menoa koko talvi.. Ensin toppavaatteet ja sitten joulu ja uutenavuotenakin pitäisi tinat valavata ja kolikot räjäyttää kohti tähti taivasta.

Mulla oli alkuperänen tarkotus ostaa Nerille toppapuku mutta kun kerkesin hetkeksi pysähtyä miettimään niin päätin että eipäs ostetakkaan koska meillä on hyvä toppapuku ja Neri on viellä niin pieni ettei mielestäni tarvitse kuin yhden haalarin tälle talvelle. Ryömimisestä ei ole viellä tietoakaan joten en usko että hän tulee hirvesti tuolla ulkona "rymyämään" :--D Joten siis käytimme hyödyksemme äitiyspakkauksen haalarin jossa tuli tumput ja tossut myös.
Pipoja meillä on varmaan tusina erillaisia joilla saa piristettyä kokonaisuutta (pipoja en ole ostanut vaan olemme saaneet) ja tumppuja on 3 erillaiset ja alle välihaalareita myös 3kpl. Joten eiköhän näillä mennä tämän talvea ja ensi talvena voi sitten vähän enemmän jo panostaakkin kun likka on isompi.


Itselleni olisin voinut jättää talvivaatteet ostamatta kokonaan! Suututtaa kun vaatteet kaupoissa kallistuu ja kallistuu.. seppäläkin varmaan joutuu kohta konkkaan kokonaan. Inflaatio iskee.
Selailin alustavasti itselleni takkia netistä ja se sai aikaan vain syviä huokailuja halvimmillaan talvitakit olivat 40,00e jotka omistivat vain ohuen karvavuoren, mietin miten sellaiset rätit voivat edes omistaa nimen talvitakki? Talvitakki tässä iässä on asia joka palvelee varmasti jopa kolme kokonaista talvea ja miksei neljäkin joten miksei tälläiseen asiaan voisi sijoittaakkin enemmän?
Tottakai voi ja saakin sijoittaaa ihan hyvällä omalla tunnolla koska on tärkeää että me äiditkin pysymme lämpösinä ja terveinä.
Rakastuin moneen takkiin mutta ne olivat hintahaarukassa 60-100e ja omatuntoni sanoi ei kiitos ja otin suunnaksi kirpputorin.

Olin aivan varma että reissu olisi turha mutta ei suinkaan! Talveni pelastui, lompakko kiitti ja kumarsi ja kroppani huusi hyvästi pullero talvi! Päätin tänä talvena että ei laskettelu takkia että ehdottomasti joku parka takki mutta kuinkas kävikään?


Siinä se on! Mun talven pelastus 25,00e!

Ikinä ei tiedä joutuuko joulukuun alussa lukemaan iltalehden lööpeistä jopa +20c,
joten matkaani tarttui toinenkin takki, mikä tuuri että löysin kaksi takkia.
Tämä toinen takki on ohut takki syksyksi ja kevääksi josta tykkään myös ja joka näyttää paremmalta päällä kuin kuvassa niinkuin kuvasta näkyy niin muistuttaa enemmänkin jätesäkkiä kuin takkia mutta
tämä siis vain 5,00e


Tässä kohtaa olin kuluttanut 30,00e talveen ja otin suunnaksi hm:n ja seppälän ja kävin vilkaisemassa (ilman minkäänlaisia odotuksia) kenkiä talveksi. Yhdet minulla jo on mutta halusin jotkut vähän siistimmät kengät ja nekin löytyi ja niillä oli kaverina ale lappu, itkin hunajaa. Ja revin kengät hyllystä mukaani ja kassalla nappasin viellä kaksi paketttia ALE sukkia mukaan ja juoksin pomppien ulos kaupasta tyytyväinen hymy korvillani :--D  Kengille jäi siis hintaa 27,00e.



Näillä mennään eikä meinata! Kiitokset TAAS kylhullun kirpputorille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :-)